Miksi mainostaa printissä?

Kiireetön ja rauhallinen lukuhetki lempi lehden kanssa vai loputon sisältötulva puhelimen näytöllä?

Digistä ja somesta on tullut iso osa meidän arkipäivää. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi ainut ja oikea kanava asiakkaiden tavoittamiseen.

Tuo pysähtynyt hetki kiinnostavan lehden parissa on ostovoimaiselle lukijalle virkistävää digitulvan keskellä. KMT 2022 tutkimuksen mukaan printtimainonta koetaan yhä mieluisempana mainosmuotona. Jopa 70% luottaa lehteen ostovalinnassa ja päätöksenteossa. Lehdet luetaan tarkkaan ja sen mainoksiin suhtaudutaan vastaanottavaisin mielin.

Printti ei ole kuollut – se on massamainonnan eliittiä, huikeiden huomioarvojen herra.

Jos kohderyhmänne löytyy printistä, miksi te ette sieltä löytyisi?

Teidän yritys voi olla se, joka tulee kohdeyleisöllänne ensimmäisenä mieleen ostopäätöksen tekohetkellä.

”Printti ei ole kuollut – se on massamainonnan eliittiä, huikeiden huomioarvojen herra.”

Miten mainostaa printissä?

Eri sijainneissa: mainoksen voi julkaista esimerkiksi takakannessa, sisäsivulla tai hakemistosivulla

Koolla on väliä: mainoksen sijoitteluun ja kokoon on paljon vaihtoehtoja – jokaiselle budjetille löytyy sopiva ratkaisu

Eri tarkoituksiin: olipa kyseessä avajaiset, tarjouskampanja, tai tarkoitus vahvistaa brändinne tunnettuutta valtakunnallisesti, printti tarjoaa kanavan tavoittaa isosti massaa ja oikeaa kohderyhmää

Yhteen tai useampaan lehteen: voit julkaista saman mainoksen helposti useammassakin lehdessä, jos haluat tavoittaa eri kohderyhmiä

Valmiilla tai valmistettavalla aineistolla: toimita meille valmiiksi tehty oikean kokoinen mainos, tai tilaa mainosaineiston teko ammattilaiselta parhaan tuloksen varmistamiseksi

Tyydytä lukijan uteliaisuus: kerro mainoksessa kaikki mitä haluat: lehteä ja lehden mainoksia luetaan tarkasti ajan kanssa. Mitä mainostetaan, miksi ja mistä sitä voi ostaa? Miltä lukijan elämän näyttää, jos hän ei osta?

Mainostajan oma mainosliite: mahdollisuus jakaa lehtien välissä omaa mainosliitettä

Sisältömarkkinointi: informatiivinen mainos, joka on tehty toimituksellisen sisällön tyyliin. Se antaa lukijalle perinteistä ilmoitusta enemmän ja kertoo teistä tarinaa.

Henna Anttila. Ilmoitusmyynti ja printtimainos.

Paljonko printtimainonta maksaa?

Jokaisessa lehdessä on oma hinnastonsa, joka perustuu alueensa kokonaistavoittavuuteen. Löydät hinnat mediakorteista. Mainospaikkojen hinnat määräytyvät sijoittelun ja mainoksen koon mukaan. Alennusta voi saada volyymiperusteisesti.

Esim. Kauneimmat Käsityöt-lehden 1/2 sivun ilmoitustila maksaa 1120,00€+alv, aukeama 2700,00€+alv. Lukijoita keskimäärin 30 000.

Mainonta on kestävyys laji. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Printtimainonta <3 Muut mediat

Printtimainontaa kannattaa ehdottomasti yhdistellä muihin medioihin.

Kun viestisi nähdään eri ympäristössä, jää se helpommin asiakkaasi mieleen. Varsinkin hyvin kohdennettu digimarkkinointi yhdistettynä printtimainontaan, toimii erinomaisesti.

Pohdi, millaisilla kombinaatioilla lähdet herättämään asiakkaasi mielenkiinnon. Pidä kampanjan viesti ja ilme yhtenäisenä kaikissa kanavissa.

Yhdistä rohkeasti digiä ja printtiä, ja kokeile, tuoko se tuloksia sinun yrityksellesi!

Seuraa meitä somessa!